همشهری آنلاین: معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: دفترچه آزمون استخدامی دولت را بررسی کردیم و تبعیض‌هایی در آن به چشم می خورد که موارد تبعیض آمیز را به مسئولان اعلام کردیم.

مولاوردی

به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی در نشست خبری که امروز سه شنبه به منظور تشریح اقدامات ستاد هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد، افزود: زنان در دهه گذشته بیکارتر شده‌اند و باید تدابیر لازم را به منظور استفاده از این منابع انسانی به کار گیریم؛ چراکه اگر از توانایی‌های زنان به درستی بهره نبریم، پتانسیل‌های آنان از طرق دیگری نمودار می‌شود.

وی درباره اقدامات معاونت امور زنان و خانواده در سال جاری اظهار کرد: سال 93 را به بررسی در زمینه طرح‌های موجود در حوزه زنان پرداختیم؛ اما در حال حاضر بررسی‌های ما به اتمام رسیده و به برنامه‌های مشخصی دست یافته‌ایم.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره بیمه زنان خانه‌دار اظهار کرد: امیدوارم لایحه بیمه زنان خانه‌دار در کمیسیون اجتماعی دولت بررسی شود، البته رایزنی‌هایی با سازمان تامین اجتماعی نیز انجام داده‌ایم.

مولاوردی تاکید کرد: لازم است مشوق‌های لازم را برای کارفرمایان بخش خصوصی در نظر بگیریم البته این مشوق‌ها بار مالی دارد که با توجه به توافق هسته‌ای امیدواریم رونق اقتصادی حاصل شود. در این شرایط تلاش می‌کنیم منابع مالی را به اندازه کافی برای کارفرمایان بخش خصوصی اختصاص دهیم.

  • حضور زنان در اماکن ورزشی را استفاده ابزاری نمی‌دانم

وی درباره حضور زنان در استادیوم‌ها گفت: این موضوع در دستور کار شورای امنیت کشور نبود، بنابراین خبر مربوط به بررسی حضور زنان در ورزشگاه‌ها در این شورا تکذیب شد. حضور زنان در ورزشگاه‌ها منجر به تشویق در توسعه ورزش و تاسیس محیط‌های ورزشی می‌شود.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در پاسخ به این پرسش که آیا حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای تلطیف محیط‌های ورزشی، نگاه ابزاری به زنان نیست، گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی زنان در ورزشگاه‌ها حضور داشتند و در کشورهای دیگر اینچنین است. حضور آنان موجب تلطیف اماکن ورزشی می‌شود و من این حضور را استفاده ابزاری از زنان نمی‌دانم.

مولاوردی درباره ضرورت تشویق حضور زنان در مسابقات ورزشی بانوان اظهار کرد: مشکلی برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها در مسابقات زنان نیست. از سوی دیگر می‌توان با یک نظرسنجی میزان علاقه زنان برای تماشای نزدیک مسابقات ورزشی را به دست آورد؛ البته این صحبت به این معنا نیست که همه فعالیت‌های خود را متوقف کرده‌ایم و به مطالبات دیگر زنان نمی‌پردازیم.

وی تاکید کرد: از دیدگاه دولت باید به جای پاک کردن صورت‌مساله، حضور آنان در ورزشگاه‌ها را مدیریت کنیم البته باید سازوکار این کار به گونه‌ای فراهم شود که موجبات نگرانی جامعه متدین کشور را فراهم نکند. در واقع نباید این موضوع را به دغدغه نظام تبدیل کرد تا برای آن مجبور به پرداخت هزینه شویم.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره وضع ایران از نظر برابری جنسیتی و عدالت جنسیتی گفت: برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان تبدیل به برنامه سازمان ملل شده و شاخص‌هایی در این زمینه در نظر گرفته شده است. هر ساله گزارشی براساس این شاخص‌ها در زمینه شکاف جنسیتی در کشورهای مختلف منتشر می‌شود.

مولاوردی تصریح کرد: در شرایطی که زنان و مردان برابر نیستند، صحبت از برابری، نابرابری جنسیتی را تعمیق می‌کند. بنابراین ما به موضوع عدالت جنسیتی می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم در جهت تبعیض مثبت برای زنان عمل کنیم.

وی اضافه کرد: در سخنرانی خود در سازمان ملل به موضوع توانمندسازی زنان و عدالت اجتماعی پرداختم و به این موضوع در اسناد مکتوب نیز توجه کردیم. در حال حاضر شاخص مشارکت سیاسی زنان کمتر از 3 درصد است و امیدواریم در سال همدلی و همزبانی میان دولت و ملت به ارائه شاخص‌های ضروری و مورد نیاز در حوزه زنان بپردازیم. با توجه به آنکه بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اسلامی، جزو کنوانسیون رفع اشکال تبعیض علیه زنان هستند باید تمایل خود را برای برقراری عدالت جنسیتی و بهبود وضعیت زنان در عمل نشان دهیم.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره اقدامات معاونت زنان و امور خانواده نهاد ریاست جمهوری برای ترویج سیره فاطمی اظهار کرد: در برنامه‌های معاونت امور زنان در هفته زن به این موضوع توجه داریم، البته اصلا کافی نیست چراکه بیشتر برنامه‌ها کمی هستند تا کیفی، بنابراین اثربخشی لازم را نخواهند داشت.

وی با بیان اینکه پرداختن به سیره فاطمی نیازمند عزم ملی است، تاکید کرد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی این موضوع پیگیری شده است و لازم است دستگاه‌های مختلف از جمله صدا وسیما و وزارت علوم در این زمینه کمک کنند البته تلاش می‌کنیم براساس تفاهم‌نامه‌هایی که بر مبنای ماده 230 برنامه پنجم توسعه با دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف منعقد می‌کنیم به این موضوع بپردازیم، ضمن اینکه بسیاری از این تفاهم‌نامه در سال جاری پیاده‌سازی می‌شود.

  • اجرای ملی طرح جامع زنان سرپرست خانوار بزودی

مولاوردی درباره لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار نیز گفت: بخشی از لایحه حمایت از زنان سرپرست خانوار در قانون مدیریت خدمات کشوری پیشنهاد شده است و بخش‌هایی از آن نیز در طرح جامع زنان سرپرست خانوار که به صورت آزمایشی در شهرری در حال اجراست گنجانده شده است؛ البته این طرح نیز به زودی به برنامه ملی تبدیل می‌شود.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نامگذاری سال جاری به نام دولت، ملت، همدلی و همزبانی اظهار کرد: این نامگذاری نشانه هوشمندی و درایت مقام معظم رهبری است، چراکه در حال حاضر با چالش‌هایی مواجه هستیم، البته فرصت‌هایی را نیز در اختیار داریم که یکی از این فرصت‌ها نیروی انسانی مبتکر است و نیمی از این نیروها را زنان تشکیل می‌دهند که امیدواریم در سال 94 در حوزه زنان و خانواده، همدلی و همزبانی میان دولت و ملت بیش از پیش به وجود آید و دولت به توانمندی و استعدادهای زنان اتکا کند و ملت نیز به سیاست‌ها و برنامه‌های دولت اعتماد کند؛ چراکه از این طریق می‌توانیم به اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی دست یابیم.

وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای اظهار کرد: در طلیعه سال 94 تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران با تلاش شبانه‌روزی موفقیت دیگری به دست آورد و امیدواریم در مراحل بعدی طی سه ماه آینده برنامه جامع اقدام مشترک به تصویب برسد. به این ترتیب تلاش‌های ایران برای جایگزینی تعامل به جای تقابل بیش از پیش ورود پیدا می‌کند.

مولاوردی افزود: ایران به دنبال پیشرفت است و نه تلاش برای خدشه‌دار شدن امنیت بین‌المللی. پس از حصول این توافق آثار جدید آن در روابط بین‌الملل آغاز می‌شود.

وی اظهار کرد: یکی دیگر از ویژگی‌های خاص سال 94 این است که در میانه دهه عدالت و پیشرفت قرار گرفته‌ایم. از سوی دیگر در سال جاری تدوین برنامه ششم توسعه را در دستور کار داریم و در حوزه زنان و خانواده باید این فرصت را مغتنم بشماریم و جایگاه شایسته‌ای در این برنامه برای زنان ترسیم کنیم.

مولاوردی تاکید کرد: عناوینی که هر سال از سوی مقام معظم رهبری اعلام می‌شود، منحصر به همان میزان نیست. به عنوان نمونه در سال جاری باید تلاش کنیم با همدلی و همزبانی، اقتصاد و فرهنگ را با عزم ملی و مدیریت جهادی در برنامه‌ها پیش ببریم.

رییس ستاد هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر در ادامه همچنین درباره برنامه این هفته اظهار کرد: اولین اقدام ما تشکیل شورای سیاست‌گذاری به منظور برنامه‌ریزی برای بزرگداشت این ایام بود بدین ترتیب از طریق وزارت کشور با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برای اعلام برنامه‌های پیشنهادی مکاتبه کردیم، علاوه بر آن اقداماتی برای پیشنهاد عناوین برنامه‌های روز زن انجام دادیم که این عناوین پس از تصویب به دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها ابلاغ شد.

مولاوردی درباره عناوین هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر اظهار کرد: جمعه 21 فروردین‌ماه به نام زن، سیره فاطمی و سبک زندگی ایرانی - اسلامی، شنبه 22 فروردین‌ماه به نام زن، کرامت انسانی و حقوق شهروندی، روز یکشنبه 23 فروردین به نام زن، سرمایه اجتماعی، مدیریت و مشارکت، روز دوشنبه 24 فروردین‌ماه به نام روز زن، اصلاح الگوی مصرف و اقتصاد مقاومتی، روز سه‌شنبه 25 فروردین‌ماه به نام زن، سلامت، شادابی و امید، چهارشنبه 26 فروردین به نام زن، خانواده سالم، جامعه سالم و روز پنجشنبه 27 فروردین به نام زن، تحقق عدالت، همدلی و همزبانی نامگذاری شده است. البته در تمام روزهای هفته زن به موضوع همدلی و همزبانی میان دولت و ملت توجه می‌کنیم.

رییس ستاد هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر و برنامه معاونت امور زنان و خانواده به مناسبت هفته مقام زن و روز مادر اظهار کرد: برنامه‌های امور معاونت زنان و خانواده از فردا چهارشنبه 19 فروردین آغاز می‌شود. البته با توجه به آنکه از 26 فروردین‌ماه، سفر استانی دولت به استان گیلان آغاز می‌شود بخشی از برنامه‌های این هفته را در استان گیلان پیگیری می‌کنیم.

مولاوردی افزود: فردا در استان البرز برنامه‌ای در حوزه زنان برگزار می‌شود. روز شنبه نیز سازمان تامین اجتماعی برنامه‌ای در حوزه بزرگداشت مقام زن و مادر دارد. البته مهم‌ترین برنامه معاونت امور زنان و خانواده بزرگداشت بانوی انقلاب خدیجه ثقفی همسر حضرت امام (ره) است که امسال ششمین سالگرد درگذشت این بانو به حساب می‌آید. این برنامه در قالب همایش بانوی انقلاب با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران، 23 فروردین‌ماه برگزار می‌شود.

وی اضافه کرد: 24 فروردین‌ماه اداره کل امور بانوان و خانواده وزارت آموزش و پرورش نیز در کانون پرورش فکری همایش یاس مهربانی را برگزار می‌کند و در آن از زندگینامه دو دانش‌آموزش شهید رونمایی می‌شود. علاوه بر آن به پیشنهاد معاونت امور زنان و خانواده در این روز از تندیس شهیده محبوبه دانش در میدان 17 شهریور رونمایی می‌شود.

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه گفت: روز سه‌شنبه 25 فروردین‌ماه نیز در برگزاری همایش تجلیل از مقام زن و مادر در بانک کشاورزی مشارکت می‌کنیم. علاوه بر آن در دومین جشنواره اسوه‌های صبر و مقاومت مشارکت خواهیم کرد.

مولاوردی اضافه کرد: در هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر از مراکز غیردولتی فعال در حوزه توانمندسازی زنان و مقابله با آسیب‌های اجتماعی رونمایی شده و علاوه بر آن در برگزاری برنامه‌ای با مشارکت جمعیت زنان مسلمان نواندیش مشارکت می‌کنیم.

وی درباره برنامه‌های استان‌ها و وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی در هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر نیز گفت: 25 استان و 24 وزارتخانه و دستگاه اجرایی برنامه‌های پیشنهادی خود را ارسال کردند. بالاترین آمار برنامه‌ها، مربوط به استان فارس و بنیاد شهید و امور ایثارگران است.

رییس ستاد هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر افزود: برنامه‌های کل کشور در این هفته در قالب فعالیت علمی تحقیقاتی، کارگاه آموزشی، مراسم تقدیر و تجلیل، دیدار با زندانیان زن و بازدید از زندان زنان خواهد بود. علاوه بر آن کاروان سلامت به مناطق محروم اعزام می‌شود و غربالگری بیماری‌های خاص زنان انجام خواهد شد. یکی دیگر از برنامه‌های این هفته ارائه خدمات مشاوره‌ای به زنان و کودکان و ویزیت رایگان زنان خودسرپرست و بدسرپرست خواهد بود.

مولاوردی افزود: در هفته بزرگداشت مقام زن 100 هزار برنامه را دستگاه‌های اجرایی، وزارتخانه‌ها و ستاد بزرگداشت هفته مقام زن و روز مادر برگزار می‌کنند.

وی درباره اشتغال زنان اظهار کرد: مقام معظم رهبری در سال گذشته اشاره کردند که اشتغال زنان مساله اصلی نیست ولی ایشان اشاره نکردند که این موضوع مساله نیست.لازم است برای نیمی از سرمایه انسانی کشور، سرمایه‌گذاری‌های لازم انجام شود و باید در این زمینه برنامه‌هایی را داشته باشیم. این موضوع در دستور کار معاونت امور زنان و خانواده است، بنابراین در جهت افزایش نرخ مشارکت اجتماعی زنان تلاش می‌کنیم.

رییس ستاد هفته بزرگداشت مقام زن و روز مادر در پایان گفت: این کار ما به معنای استخدام رسمی و تمام‌وقت زنان نیست، چراکه بودجه کشور پاسخگوی استخدام‌های بیشتر نیروی انسانی نیست؛ اما باید زنان را به منظور مقابله با بسیاری از آسیب‌های اجتماعی توانمند کنیم.

کد خبر 291505

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار خانواده

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha